Hr Hamborg

Damernes ven og den altid nysgerrige og tjenstvillige tjener

Hr Hamborg er en af de længst tjenende tjenere i Café Kølberts tjenerstab. Han er uforskammet høflig, vil altid gerne hjælpe og servicere, men er dog ikke altid den hjælp som gæsterne behøver eller håbede på.

Hr Hamborg synger gerne, og allerhelst melodier fra efterkrigstiden, hvor Kaj Normann Andersen var på alles læber, – trods klager og at Svennevig har forbudt ham at synge på egen hånd. Drikkepenge kan udløse stor ekstraordinær service og takkesang.

Ældre rige enker er ofte meget generøse efter at være blevet betjent af Hr Hamborg, for han meget er frisk til at tage fat, og er, som han selv påpeger: “god med begge hænder.”

Hr Hamborg er meget ligefrem, ivrig og ærlig. Han forsøger at efterkomme selv gæstens mindste bud og vink. Han er mener selv at være ekspert udi vine, og afholder sig ikke fra at kommentere aftnens vinvalg, helt uden at lægge fingre imellem, hvis adspurgt.

Den strenge Frk Svennevig giver ind imellem Hr Hamborg besked på at være overtjener og sørge for at aftenen forløber i hendes sande ånd, selv i hendes fravær. Hvilket får Hr Hamborg til at vokse et par cm og at efterleve det efter bedste evne.
– og husker man på Frk Svennevigs motto: ” man er jo ikke forpligtet ud over sine evner”, ja så klarer han det faktisk ganske udemærket.