Hr. Ascanius

Frk. Svennevigs forlængede arm

En sand gentleman og ekspert udi danske vine

En tjener af den gamle skole, en snu ældre ræv, der har serveret i Café Kølbert siden tidernes morgen. Han er en garant for høflighed og pli, samt udtalt gode manerer.

I en årrække førte han køkkenslæden i Siriuspatruljen, hvor han oplevede at kunne nøjes og som han ofte udtrykker det: “Man lærte at skønne på hund.”

Indbegrebet af en Kølberttjener

Som overtjener virker Hr. Ascanius frygtindgydende overfor de simple tjenere, der ligefrem benævner hans lederstil som et rædselsregime, men Hr. Ascanius er altid korrekt til fingerspidserne og behageligheden selv overfor gæsterne.

Hr. Ascanius har en forkærlighed for den kendte danske landskabsmaler Ejler Ring Madsen. Han kan fortælle vidt og bredt om Ejler Rings produktion, tanker, liv og levned.

Kaptajn Ascanius med sine letmatroser, Erling og Hamborg, til en udenlandsk forretningsmiddag til søs i den svenske skærgård.

Han afholder gerne billedemanuduktion om Ejler Ring Madsens malerier … i timevis.

På det næste fotografi ser vi Hr. Ascanius servere til julefrokost og formår i kampens hede at oplyse den unge mand om pli ved middagsbordet.

Bemærk i øvrigt Hr. Ascanius’ sirlige skilning der ender i hans engang så karakteristiske pandehår.

Til international forretningsmiddag på Fyn sammen med Hr. Hamborg.

Hr. Ascanius til en firmaudflugt på Charlottenlunds travbane. Det er hingsten Ibrahim fra tonefilmen “Det store løb” 1952  i midten (på væggen).

Café Kølbert har gjort stand-up til en gastronomisk gren …
får folk til å brøle av latter.

BA (Bergensavisen), Norge